Nieuws

Zondag 26 Januari 2014

Janny Stevens is tijdens de derde editie van het SportGala Zwolle uitgeroepen tot sportvrijwilliger van het jaar in Zwolle. De vrijwilligster van diverse atletiek-evenementen was samen met Jascha Slot-Eefting (Swol 1894) en Jan ter Burg (HTC) genomineerd voor de prijs. Stevens dankte haar nominatie onder andere aan de functie die zij vervult binnen de Stichting Halve Marathon Zwolle.

In een volgepakt Landstede Sportcentrum was de spanning van de gezichten af te lezen toen Michiel Bilstra (Deltion College) de gouden envelop open maakte. Jascha Slot-Eefting, Jan ter Burg en Janny Stevens, alle drie verdienden ze de uitverkiezing. Uiteindelijk bleek laatstgenoemde de gelukkigste, zij mocht richting het podium om de prijs op te halen. “Ik heb nu deze prijs en was genomineerd, maar ook de mensen om mij heen mogen niet vergeten worden. Ik sta hier, maar zij doen het ook”, aldus Stevens na het winnen van de prijs.

Al meer dan 25 jaar zet Janny zich in voor diverse atletiek-evenementen in Zwolle en ver daarbuiten. Zo stond ze aan de wieg van de Salverda Berkumloop, de Ekiden Zwolle en de Zwolse Halve Marathon. Drie grote hardloopevenementen die niet meer weg te denken zijn van de Zwolse evenementenagenda. Voor de Zwolse Halve Marathon is Janny inmiddels ruim dertien jaar zeer actief. Bij de oprichting van Stichting Halve Marathon Zwolle bij de notaris was zij één van de vier bestuursleden. En nog altijd vervult zij de rol van secretaris. In de maanden mei en juni is dit voor haar meer dan een fulltime functie.Bekijk alle nieuws berichten