Pupillen wedstrijden nieuwe stijl

Pupillenatletiek nieuwe stijl: Athletics Champs.

Sinds enkele jaren wordt vanuit de Atletiekunie gewerkt aan een nieuwe opzet voor pupillenwedstrijden. Het doel is om de belangstelling voor de pupillenatletiek en de aantrekkelijkheid van de pupillenatletiek te vergroten.

De nieuwe opzet van deze pupillenwedstrijden gaat uit van een hogere intensiteit in een veel korter tijdsbestek: veel meer atletiek in maximaal drie uur. Bovendien worden de wedstrijden in teamverband uitgevoerd, en dat verhoogt de spanning en het gezamenlijke plezier. Ouders die voorheen lange tijd langs de kant van de baan stonden te wachten, krijgen een actieve rol in de begeleiding en de jurering bij deze nieuwe wedstrijdvorm.

Om dit te realiseren zijn er vele pilotwedstrijden gehouden, ook in onze regio zijn al een tweetal pilotwedstrijden geweest. Deze zijn geëvalueerd en de atletiekunie heeft besloten om in 2013: Kennismakingswedstrijden in zoveel mogelijk / alle regio's te houden en in
2014: 4-daagse competitie in zoveel mogelijk regio's te houden.

Dit betekent in onze regio dat op 20 april 2013 en op 22 juni 2013 tijdens de pupillencompetitie de b en c/mini pupillen het atletic champs programma volgen.

Voor meer informatie en het promotiefilmpje kunt u op de site van de atletiekunie kijken.


Zie ook het kopje taakkaarten.